KFCT groeit

KFCT jeugd schakelt een versnelling hoger !

Een nieuwe jeugdopleiding opbouwen, er komt veel bij kijken. Als we kijken naar de initiatieven die voor onze jongeren uitgewerkt worden, kunnen we alleen maar vaststellen dat we op de goede weg zijn. De eerste stappen zijn gezet.

WINTERMAANDEN

De wintermaanden zorgen voor veel afgelastingen. Onbespeelbare velden, afgelaste trainingen, … Sommige teams kunnen hun spelers door deze weersomstandigheden geen frequente trainingen meer aanbieden. De oplossingen die KFCT hiervoor aanbiedt zijn op dat vlak een absolute meerwaarde. Het gaat dan niet alleen over ons kunstgrasveld maar zeker ook over de “indoor” oplossingen. Samenwerkingen met diverse scholen zorgen ervoor dat we bijna altijd locaties kunnen voorzien om te trainen, ook als het echt slecht weer is. Voor velen, vanzelfsprekend, maar zeker iets wat niet alle clubs kunnen aanbieden.

Groeien

Talentdagen

De afgelopen weken organiseerde KFCT de eerste talentendagen. Vijf tot twaalf-jarigen konden onder leiding van een aantal uitstekende trainers proeven van KFCT en hun talent tonen aan de wereld. De talentendagen mogen gerust een succes genoemd worden, met in elke leeftijdscategorie toch een tiental talenten. Het doel? De grootste talenten uit de regio samenbrengen in één club en deze jongens de best mogelijke opleiding bieden.


Positief coachen

Een goede opleiding is meer dan alleen een aantal goede spelers. Daarom worden trainers, afgevaardigden, bestuursleden ook regelmatig bijgeschoold. Een groot project dat momenteel loopt is dat van de Positieve coaching.  Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers duidelijk gemaakt hoe om te gaan met bepaalde situaties, hoe benaderen we de kinderen het best? Maar ook de ouders worden hierbij niet vergeten. Een toneelstuk: Wel Winnen hé, moet de ouders doen inzien dat ook zij een belangrijke factor zijn in de opleiding en benadering van hun zoon of dochter.

http://positiefcoachen.nl/


De paasstage

Van maandag 4 april tot donderdag 7 april 2016 gaat ook onze paasstage door. Meer dan honderd spelers zullen tijdens deze week dagelijks diverse uitdagende trainingen afwerken. Op woensdag volgt dan de apotheose van deze week met een bezoek aan Toverland. We zijn er van overtuigd dat het succes van de vorige jaren zal geëvenaard worden.

http://www.kfct.be/events/paasstage

 

Postformatie

Onze talenten van de U16,U17 en beloften speelden al verschillende wedstrijden. We ervaren dit als een zeer positief verhaal. Op termijn proberen we deze jongens te laten doorstromen naar A/B kern.

Uitslagen afgelopen wedstrijden:

KFC Turnhout – Westerlo U17 elite: 3 – 2

KFC Turnhout – Thes Sport: 2 – 1

KFC Turnhout – ASV Geel: 0 - 2

Dinsdag 22 maart om 19u30 in Dessel is onze volgende wedstrijd.

Kortom, er zijn en worden veel inspanningen geleverd om te staan waar we nu staan, een mooie toekomst lacht ons tegemoet.

Tekst: Davy Van Menxel en Bram Van Aelst