Jeugdcup het Nieuwsblad verslag en uitslagen

Gisterenavond speelden onze 2 U10 ploegen de kwart finale wedstrijden voor de jeugdcup.

De heenwedstrijden boden perspectief. Team Bart ging 5-6 winnen op Cappellen, Jorg verloor zijn wedstrijd met 7-3 bij Lyra maar geloofde sterk in de kwalificatie.

Team Bart stond tegenover een goed voetballend en sterk Cappellen. Het eerste kwart waren ze duidelijk baas maar uit een handvol kansen scoorden ze slechts 1 keer. Daarna kwam er meer spanning in de wedstrijd en kwam Cappellen gelijk. Het bleef spannend tot het einde maar team Bart kwalificeerde zich dankzij een zéér sterke teamprestatie voor de halve finale.  Op 15 maart ontmoeten ze Dessel op de Leemshoeve.

Team Jorg stond voor een moeilijke opgave. De 7-3 vanuit de heenwedstrijd rechtzetten tegen een fysiek heel sterke tegenstander. Lyra had het beste van het spel tijdens het eerste kwart en stond verdiend op voorsprong na 15 minuten. Na 30 minuten stond Lyra nog steeds 3-4 voor, maar je zag toen het geloof groeien bij team Jorg. Wat daarop volgde was een strijdend en met momenten goed voetballend KFCT dat pech kende in de afwerking. 3-4 werd 6-4 met voldoende kansen op meer. Ballen werden naast getrapt, door de keeper goed verwerkt, Lyra werd zeker in het laatste kwart tegen het eigen doel getrapt. De zenuwachtigheid bij de Lyra trainer viel enorm op. Toch duidelijk dat ook Lyra bang was dat ze deze strijd nog zouden gaan verliezen. Proficiat toch aan team Jorg, gestreden tot het einde!