Sponsor van de maand: Broosend hof

Koen en Sandra van restaurant Broosend Hof (Oud-Turnhout), welwillende sponsors van KFC Turnhout

 

Chef Koen Janssens en zijn vrouw Sandra Verbraeken hebben een zware week achter de rug,  maar zien er toch opvallend ontspannen uit. We interviewen hen op een rustdag, “anders lukt dat nooit”, zeggen ze. Vanavond maken ze vooral tijd voor hun twee dochters, en nu een beetje voor Blauw-Wit.

Broosend 144 2
Dsc 292
Dsc 325

Is Broosend Hof voor jullie een levensdroom die werkelijkheid is geworden?

Inderdaad. Ik heb altijd een eigen restaurant gewild en Sandra steunt me daarbij volledig. Zeven jaar geleden hebben we de stap gezet en we hebben er nog geen seconde spijt van gehad.

Toen was het crisis, niet simpel om dan een restaurant te openen…

Een restaurant is altijd hard werken, of het nu crisis is of niet. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik werkte vroeger bij befaamde restaurants, maar voelde dat de tijd rijp was om mijn eigen weg te gaan. We hebben hard gewerkt om ons restaurant op de kaart te zetten en ons klantenbestand is flink aangegroeid.

Zijn jullie gasten vooral privémensen of zakenlui?

Beide soorten mensen schuiven aan tafel. In de week komt vaak een zakelijk publiek lunchen, maar meer en meer koppels nemen ook in de week de tijd iets speciaals te vieren. We serveren sinds de zomer een 2-gangenlunch met aangepaste Smaakmaekers voor 27 euro, koffie inbegrepen. Die lunch kan binnen een uur rond zijn, maar we merken dat de meeste gasten toch hun tijd nemen.

Smaakmaekers, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Mensen die geen alcohol willen drinken, hebben vaak weinig keuze: water of frisdrank. Nochtans maakt drank de ervaring van een gerecht compleet. Daarom zijn we twee jaar geleden met Smaakmaekers begonnen. Net zoals dat met wijn gebeurt, bieden we per gerecht aangepaste Smaakmaekers aan. Dat zijn drankjes gemaakt met biologische theesoorten, kruiden, groenten of vruchten. Ze worden niet extra gezoet en zijn dus licht en gezond. Daarnaast hebben we natuurlijk nog altijd een uitgebreide wijnkaart. De Smaakmaekers zijn een mooie service voor wie moet rijden of gewoon een keertje  geen zin heeft in wijn.

Merk je dat mensen een voorkeur hebben voor een bepaalde Smaakmaeker?

De absolute favoriet is de gin-tonic-zonder-gin. De smaak zit erg dicht bij het origineel maar het verschil is dat je er van kan blijven drinken. We krijgen vooral de aangename reactie dat er eindelijk een verrassend alternatief is voor tafelwater.

Hoe beschrijf je je eigen keuken?

Natuurlijke gerechten met respect voor de Kempische cultuur en producten. De sfeer van een authentieke herberg met verfijnde, eerlijke en gezonde gerechten. Sandra en ik zijn allebei geboren en getogen in de Kempen en dat proef je in ons restaurant. Daarom ligt ons restaurant ook dicht bij natuurreservaat De Liereman, maar toch ook centraal en gemakkelijk bereikbaar.

Dsc 360
Dsc 548

Jullie steunen KFC Turnhout al van bij de start.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam” is niet voor niks een spreuk die je vaak hoort in sportmilieus. Ik kan er van genieten om in de Liereman te gaan wandelen. Je voelt je plots een ander mens. Beweging is nodig en daarom steunen we de club met veel plezier. Als tiener speelde ik zelf ook voetbal, maar de combinatie met mijn vak is niet meer mogelijk nu.

Je kan een aantal events wel van dichtbij meemaken.

De sponsoravond gaat vaak hier door. We zijn wel wat gewend, maar dat zijn toch bijzondere avonden. Het Groot Salon plus het restaurant hebben we dan nodig om iedereen te kunnen ontvangen. KFC Turnhout is niet alleen voetbal, maar ook een hechte community van ondernemers.

Wat is het Groot Salon?

Naast het restaurant hebben we ons Groot Salon, met een capaciteit van 80 mensen. Daar worden feestjes gegeven, bedrijfspresentaties en andere events georganiseerd. We leveren trouwens ook thuis. Die formule noemen we ‘Broosend in uw hof’.

Heb je een tip voor andere ondernemers?

We wonen zelf bij de zaak. Dat heeft nadelen, maar ook het enorme voordeel dat we op die manier onze kinderen vaak kunnen zien. We maken voldoende tijd om met het gezin plezier te maken. Verder is eerlijk blijven met jezelf ons motto. Als je dicht bij jezelf staat, kan je ook eerlijk zijn naar anderen.

Wat is je tip voor KFC Turnhout?

Geloof in jezelf, drink en eet gezond en de rest komt vanzelf!

 

Bedankt, Koen en Sandra, voor het interview én voor de steun die jullie geven aan onze club!

 

 

Broosend Hof

Brooseinde 61

2360 Oud-Turnhout

genieten@broosendhof.be

014 70 00 77

www.broosendhof.be

 

 

 

Interview door Guy Ooms