KFC Turnhout - VW Hamme: Voorbeschouwing en selectie

Ball 157860 1280

Vigor Wuitens Hamme is een voetbalclub uit het Oost-Vlaamse Hamme. De club is gesticht in 1908 en heeft stamnummer 211. De clubkleuren zijn blauw-Zwart.
 

Hamme was jarenlang (1950 – 1973) een ploeg die zweefde tussen derde en vierde klasse. Na de fusie in 1973 met Jonge Wuitens VV Hamme beleefde het een moeilijke tijd en zakte het zelfs naar eerste provinciale. In het begin van de jaren tachtig gingen ze terug naar de nationale reeksen en in 1992 volgde de promotie naar derde klasse. In 1997 werd het kampioen en promoveerde men naar tweede klasse. Dat duurde echter maar 1 seizoen. In 2002 promoveerde men opnieuw en in het seizoen 2005/2006 werd de periodetitel gewonnen zodat ze konden deelnemen aan de eindronde voor op te gaan naar eerste klasse. In 2009 degradeerde ze opnieuw naar derde klasse. Na de competitiehervorming kwamen ze uit in eerste amateurklasse waar ze vorig seizoen uit degradeerden.

In het huidige seizoen verloren ze vorige week op de openingsspeeldag met 0-1 van Cappellen na een doelpunt van Cornelissen. Hamme zal dus heel gemotiveerd afzakken naar het Stadsparkstadion in de hoop geen nul op zes te halen.

Selecties

KFCT: Geenen (knie), Fernandes, Van Doorn (terug na knieblessure), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen)
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp, Proost, Versmissen, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D. Olongo en Ebobo.


VW Hamme: De Wilde is out. De Rauw valt af.
Kern: De Vroe, Van Haver, D’Heer, Seron, Ghyselinck, Monteyne, Ringoot, Vits, De Man, Triest, Ivens, Van Hoecke, Laacheri, Mingiedi, Claeys, D’Haeseleer

KFCT- VW Hamme op zaterdag 8 september 2018 om 19h30 in het stadsparkstadion.