Visie

Rol van de jeugdopleiding binnen de club

KFC Turnhout wil de jeugd kansen geven, KFCT wil meehelpen de droom van elke voetballer waar 

te maken. KFCT staat voor:

  • Een superopleiding aanbieden in een correcte vereniging waar waarden en normen zeer hoog in het vaandel staan.
  • De speler een algemene ontwikkeling aanbieden.
  • De speler voetbal technisch- en tactisch kneden.
  • De speler opleiden volgens de correcte waarden en normen. Elementen als teamspirit,  samenhorigheid, verdraagzaamheid, vriendschap, eerlijkheid, sportiviteit, beleefdheid, loyaliteit, … zullen meermaals aan bod komen.
  • De jeugdopleiding gaat meer en meer belangrijk worden binnen de vereniging. Het hoofddoel is de “doorstroming” van het individu naar het eerste elftal. Duurzaamheid moet van klein naar groot, van U6 naar A-kern een constante worden binnen KFC Turnhout.

Strategie inzake doorstroming van eigen opgeleide spelers naar de A-kern

Doorstroming van eigen jeugdtalent is voor KFC Turnhout een primaire taak. De belangrijkste factor op het vlak van doorstroming is de kwaliteit van de speler en zijn groeipotentieel. De betere jeugdspelers, waarin de sportieve cel groeipotentieel ziet, kunnen doorstromen van de gewestelijke/interprovinciale jeugdploegen naar het eerste elftal. Daardoor kunnen externe aanwervingen beperkt worden.
Van zodra een speler zich aansluit bij de club, al dan niet afkomstig van een andere club, worden alle spelers gelijkwaardig behandeld. Dit houdt in dat elke speler op zijn waarde beoordeeld wordt, rekening houdend met mogelijke progressies.

Doelstelling van de club is zeer duidelijk:

Op termijn moet onze U17/U19 en beloften een bron van talenten worden. De betere jeugdspelers, ouder dan U15, moeten in ofwel U17/U19 en/of beloften terecht komen.

Via de stap U17/U19 naar beloften moet er een brug gebouwd (postformatie cel) worden naar onze eerste elftal, deze moet op termijn bestaan uit eigen opgeleide talenten. De groepen U17/U19 en beloften (2de elftal) moeten op nationaal niveau kunnen spelen zodanig dat de uitdaging en het leerproces hoog genoeg is om ons 1ste elftal te voeden.

Strategie inzake integratie van (nieuwe) jeugdspelers in de A-kern

Talenten moeten de kans krijgen zich op een sportief, hoger platform te ontwikkelen. Deze kansen worden wekelijks aangereikt door onze club. Spelers van U19 worden mee opgenomen in de groep van A/B kern spelers en trainen wekelijks mee met deze groep.