Bestaansreden

Voetbaltalent hebben we in overvloed in onze regio. Nu hebben we ook een club waarin we dat talent kunnen ontwikkelen. Kinderen vanaf 5 jaar krijgen een opleiding op hoog niveau. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om door te groeien binnen de club. We willen de droom waarmaken van de lokale jongere die het talent en de goesting heeft om voetbal tot een hoger niveau te brengen. Dat vraagt uiteraard de juiste ondersteuning.

Onze trainers en begeleiders hebben allemaal een voetbaldiploma op zak en het hart op de juiste plaats. Het ene kan niet zonder het andere. Trainers en begeleiders weten heel goed wat kinderen nodig hebben om zowel technisch als sociaal te groeien. KFCT is een onderdeel van het lokale sociale weefsel. Ouders, spelers, vrijwilligers en supporters met elkaar in contact brengen is één van onze doelstellingen. Daarom krijgt lokaal talent alle aandacht en een professionele voetbalopleiding met het nodige fungehalte. Op maat van de mogelijkheden van het kind.

Een jaarlijkse familiedag en voetbalstages brengen de ouders dichter bij de voetbalactiviteiten van hun kroost. De Leemshoeve is de ideale omgeving om deze combinatie te ondersteunen. Een groene omgeving met meerdere voetbalvelden. Kunstgras dat zich perfect leent om onze jonge helden techniek, balvaardigheid en looptraining bij te brengen. Onze trainers en begeleiders volgen regelmatig voetbalclinics om de laatste snufjes in voetbaladvies te kunnen delen met onze toppers in wording. Daar schuilt ons doel: zoveel mogelijk jeugdspeler laten doorstromen naar het eerste elftal. Winnen is belangrijk, maar de sportieve beleving en het leren in team spelen is belangrijker. Sportiviteit en fairplay dragen we hoog in het vaandel. We merken dat ouders dit waarderen. Daarom geloven we dat de toekomst van het Kempische voetbal veilig is bij KFC Turnhout.

Jeugd